Ev Kazaları, şişlikler, morluklar...


  Eylül 11 aylık olduğunda artık yürüme sinyallerini bize verdi ve 1 hafta 10 güne de birden aa yürüyor bu çocuk dedik. Aslında hiç niyeti yok gibiydi yürümeye birden yürüdü gitti :D
Hep "şimdi iyi günlerin sen bir de yürüdüğünde gör bunlar hiçbir şey!" derlerdi. Aslında her anı ayrı bir güzel tabi zorlukları var ama bu zorluklara of puf demek yerine keyif almaya yaptığı yaramazlıklara kızmadan uyarmaya çalışıyorum. Çocuk sonuçta düşe kalka, döke saça büyüyecek. Evi onun yaşam alanı ve onu kısıtlamadan evin içerisinde yapabileceği her şeyi yaptırıyorum, evdeki masaya bağladığımız bezle salıncak yapıp sallanmışlığı bile var. 🙈
  Yürüdüğü ilk günler daha tam dengesini sağlayamadığı için çok kez düştü. Poposunun üzerine düştüğünde şanslıydık. Ama kafasının arkasını, önünü, yanını, sağını, solunu da 637384. kez çarpıp morartmıştır heralde. Bu durumlarda şişliği, morluğu engelleyen malzemeleri sıralayacağım çoğunuzun işini görecektir :)

1. Margarin ya da sıvı yağ,
                                                   

Eskilerden duyduğum en etkili yöntemlerden biri belkide bu. Düştüğü anda evde, misafirlikte paniğe kapılmadan hemen dolapta varsa margarini parmak ucumla düştüğü bölgeye incecik sürüyorum ne şişiyor ne de morarıyor harika bir şey 🙋 aynı şey sıvı yağ içinde geçerli margarin yoksa sıvı yağ da deneyebilirsiniz.

2. Hirudoid Forte Krem,                         


                                        


Sadece bebekli evlerde değil her evde olmazsa olmaz ilaçların başında gelmeli diye düşündüğüm krem. Düştükten sonra düştüğü bölgeye ince bir tabaka halinde sürüp morarmayı nasıl engellediğini göreceksiniz. Güncel fiyatı 8.32 kuruşmuş :)

3. Kantaron yağı,                                         

                                     

                                       


                                  

Kantaron yağının faydalarını bilmeyen yoktur sanırım. Kantaron yağı da yine düşme, çarpma sonrasında oluşan morluklara iyi geliyor.

4. Diğer karı koca ilaçları, 🙈

Denenmiş işe yaramış diğer yöntemler de şunlar;

➤ Siyah zeytin çekirdekleri çıka­rılıp ezilerek, lapası eziklere sarılır.

➤ Un, zeytin­yağı, bal karıştırılıp ha­mur yapılarak sarılır.

➤ Et dövülüp ezik­lere sarılır.

➤ Çarpmalar, düşmeler sonucu oluşan mor­luklara Biberiye yağını sürün, 2 saat sonra morluk geçmeye başlar. Biberiye yağı kesiklere, ağrılara, morluk­lara çok iyi gelir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kitap Okuma Alışkanlığı

Süt Kuzusu Projesine Nasıl Kayıt Olduk ?