Süt Kuzusu Projesine Nasıl Kayıt Olduk ?


Süt kuzusu İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2012 yılı Eylül ayında başlatmış olduğu ve günümüzde 124 bin çocuğun kapısına kadar gelen harika bir proje. Tire süt kooperatif işbirliğiyle yürütülüyor. Eylül'e hamileliğimde tanıştığım tire sütün lezzeti doğallığı ve güzel İzmirimizin bir ilçesinde üretiliyor olması bizim için ayrı bir güzellik tabi ki. Eylül 6 aylık olduğunda yoğurtla tanıştı ve ona açık süt tercih etmiyordum bazı zamanlar eğer güvenilir bulduğum birkaç mandıradan alıp mayalamışlığım da oldu tabi ama yine de içimde hep bir şüphe oluyordu. Yoğurtlarını genellikle tire sütün günlük poşetli sütlerinden mayalamayı tercih ediyordum. Neredeyse her markette bulunuyor.

                                   
Peki biz süt kuzusuna nasıl başvurduk ?

Öncelikle 1 yaşın altındaki bebeklere süt alerjen bir madde olduğu için verilmediğinden 1 yaşından sonra eğer siz de süt kuzusu projesinin devam ettiği pilot ilçelerde iseniz (Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Narlıdere ve Urla - Zeytinalanı Mahallesi ve Menemen - Ulukent, Koyundere ve Asarlık bölgeleri de dahilüzere 13 ilçe) bebeğinizin, sizin ve eşinizin kimlik fotokopisiyle birlikte bağlı olduğunuz muhtarlığa giderek kaydınızı yaptırabiliyosunuz. 6 Eylülde kaydımızı vermiştik Ekim ayı dağıtım listesine adımız eklenmiş ve sütümüz kapımıza kadar gelmişti.


                          

Aylık 8 süt bırakılıyor. Her ay bu şekilde 1-5 yaş aralığında çocuklara sütleri ulaşmakta. Daha sonrasında okula başladıkları için bu sefer de okul sütü projesiyle sütlerini almaya devam ediyor minikler. Eylül'e süt içirmediğimden bu sütlerle ona genelde yoğurt, peynir, omlet, kek yaparak kemik gelişimine katkıda bulunuyoruz. Bu güzel projeyi hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerimizi sunuyoruz :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ev Kazaları, şişlikler, morluklar...

Kitap Okuma Alışkanlığı